Get Adobe Flash player
Címlap Cikkek Beszámolók I. Rákospalota Open gyerek rapidverseny, 2012. 04. 15.

I. Rákospalota Open gyerek rapidverseny, 2012. 04. 15.

Mivel az alábbiak tanúsága szerint kisfiammal voltam hétvégén Rákospalotán versenyen, az illendőség kedvéért én is írok versenybeszámolót. A hivatalos beszámoló még nem készült el (csak a végeredmény van fenn az interneten), ha valami pontatlanságot írnék, akkor majd a hivatalos verziót higgyétek el.

Kisfiam néhány hónapja jár az iskolában sakk-szakkörre, a lépéseket is éppen hogy ismeri, mindenesetre rávették arra, hogy induljon el a nagy rákospalotai ifjúsági sakkversenyen. Én már csak azért is biztattam, hogy részt vehessek a kísérő rendezvényen. Kisfiammal kapcsolatban nem voltak túlzott elvárásaim (végül is 7-ből 2-t csinált), feleségem viszont kiborult, mindenesetre úgy döntöttünk, hogy valószínűleg elmegyünk május 20-án Lőrincre is.

Én már nagyon rég voltam gyerekversenyen, úgyhogy nem tudom mihez képest mondani, hogy jó volt-e vagy nem. Mindenesetre volt ott két országgyűlési képviselő, sok nyeremény, de pénzdíjról nem tettek említést. Nekem aránylag jól ment a játék, bár arra nem voltam felkészülve, hogy voltaképpen (mesterjelöltekkel megtűzdelt) REAC-háziversenyen indulok, ugyanis igazi apukák (meg nagypapák) kb. csak 7-en voltunk, köztük Révész Máriusz is. Végül is 5,5 ponttal második lettem, Nebenführer Gyurihoz hasonlóan én is gratulálok magamnak, már csak azért is, mert szombaton meg teniszversenyt nyertem.

Pirityi András