Get Adobe Flash player
Címlap Cikkek Beszámolók VII. Sirály-Borfalu Open, 2012. 02. 17-19.

VII. Sirály-Borfalu Open, 2012. 02. 17-19.

A VII. Borfalu FIDE Openen (febr. 17-19) én is részt vettem. Részben Balázs kérésére írnék is egy kis beszámolót, ha nem is olyan terjedelemben, ahogy Tőle megszoktuk. :)

A verseny hivatalosan 17-én pénteken délután 5-kor kezdődött volna az Erzsébetvárosi Közösségi Házban. Mikorra én odaértem, már hosszú sorok álltak a regisztrációnál. Meglepetésemre nagyjából 5 órára mindenki végzett is. Ekkor a főszervező D. Kiss Gábor 5 percre lement az irodába a párosításért. Nos, valószínűleg a 8-10 helyszíni nevező miatt ez késett majd' egy órát. Az első 12 tábla fenn volt a 4. emeleten, a fennmaradó 19-20 pedig a 2. emeleten.

Ezt a kis késést leszámítva szombaton és vasárnap nagyjából késés nélkül kezdődtek a játszmák. Sajnos az esti (16:30-kor ill. 17:00-kor kezdődő) játszmákhoz elég gyér volt a világítás abban a teremben, ahol én játszottam.

Első nap világossal kikaptam Pollák Andrástól, második nap sötéttel Horváth Zoltántól és Kanalas Mihálytól, még ezen a napon megvertem egy ÉLŐ nélkülit (Albu Mihály). Ma kis stratégiai váltással egybekötve megvertem Bege Vencelt (1732) világossal, és remiztem Karaiskakis Petros-szal (0). Végül az utolsó fordulóról kikértem magam, mert másnap iskola volt.

Röviden ennyit a versenyről. Az első napi késéstől eltekintve én jól éreztem magam, úgy vettem észre a többiek is.

Képeket és eredményeket a http://siralysakk.weebly.com/ oldalon lehet látni.

Ványi András