Get Adobe Flash player
Címlap Címlap Támogassa egyesületünket!

Támogassa egyesületünket!

Tisztelt Olvasó!

Egyesületünknek nagyobb szüksége van támogatásra, mint valaha. Ahhoz, hogy tovább tudjunk dolgozni, tovább tudjuk építeni egyesületünket, a magyar sakk-kultúrát, az utánpótlás-nevelésünket, ahhoz az Ön segítségére is szükség van!

 

 

Egyesületünk támogatására több lehetősége is van.

A legkézenfekvőbb lehetőség a tagdíj befizetése. Ezt minden tagunktól elvárjuk, ezzel az összeggel járul mindenki hozzá az egyesület alapszintű működéséhez (pl. nevezési díjak befizetése stb.). Aki nem tagja az egyesületnek, de hozzájárulna a működéshez, az pártolói tagdíj fizetésével teheti azt meg (amely nem lehet kevesebb a normál egyesületi tagdíjnál).

Legkönnyebb módja a támogatásnak az adó 1%-ok egyesületünk részére történő felajánlása. Erre a szokottnál is nagyobb szükségünk van! Részben az adószabályok változásának hatására is, de szemben a 2010. évi 390 000 és a 2011. évi 290 000 forinttal, 2012-ben (amikor először kellett a 2011-es adószabályok szerint beadni az adóbevallást) már csak 170 000 forintot utalt az egyesület részére az Államkincstár. Kérjük, hogy kínálja fel nekünk adó 1%-át, és kérjük, szóljon munkatársainak is, családtagjainak is!

Legolcsóbb módja a támogatásnak a társadalmi munka felkínálása. Társadalmi munkában dolgozik az egyesületnél jelenleg is szinte mindenki, a csapatvezetők, a szakosztályvezetők, de még az elnök is (a könyvelésnek viszont évről-évre magasabb összeget kell fizetni a megnövekedett bizonylatmennyiség miatt). Elsősorban honlapkezelőt, másodsorban versenybírót, harmadsorban pedig alkalmi esetekben keresünk társadalmi munkást, pl. fordítót, fényképészt.

Legjobban a magánszponzorációnak örülünk (50-500 000 forint közötti összeg). Magánszponzorok nélkül a működésünk le fog állni egy teljesen alapszintű működésre, melyben nem jut hely a fejlesztésre (pl. sakk-könyvtár), a csapatmeccsen a csapatcsokikra, a jól fejlődő ifjúsági játékosok támogatására. Amennyiben Ön fel tud kínálni magántámogatást, vagy van olyan ismertsége, hogy tudna hozni támogatást az egyesület számára, leghálásabban megköszönnénk. Egyesületünk képes közhasznú adományt fogadni és arról adóigazolást kiállítani. Minden magánszponzorunkat az egyesületi honlapon illetve kiadványainkon is nevesítve meg tudunk jeleníteni.

Köszönjük előre is támogatását!